Uitbreiding vergunningzone

03 apr 2020

Met ingang van 1 mei 2020 is er een nieuwe vergunningzone B9.
Op verzoek van bewoners die overdag parkeeroverlast ervaren, hoge parkeerdruk en veel ‘vreemdparkeerders’, heeft de gemeenteraad besloten om het huidige vergunninggebied uit te breiden met een nieuwe zone B9.
Het gebied bestaat uit de volgende straten: Prins Frederiklaan, Tesselschade- en Huijgenslaan, Vondellaan, Van Maerlant- en Anna Paulownalaan, en tussenliggende lanen. De nieuwe zone grenst aan het bestaande vergunningsgebied in onder andere de PC Hooftlaan, Pieter Both- en Koningin Wilhelminalaan. 

Wat houdt vergunningparkeren in?
Vanaf 1 mei 2020 kunt u in de nieuwe zone B9 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur alleen parkeren met een parkeervergunning. Buiten die tijden is parkeren vrij. Er zijn 4 typen vergunningen die u kunt aanvragen. Een bewonersvergunning, digitale bezoekersregeling, mantelzorgvergunning of een dagvergunning voor camper, caravan of aanhangwagen.

Vergunning aanvragen
Bent u bewoner of heeft u een bedrijf in dit gebied? U kunt de volgende vergunningen aanvragen: een bewonersvergunning, digitale bezoekersregeling, mantelzorgvergunning of een dagvergunning voor camper, caravan of aanhangwagen.
Lees meer hierover op de vergunningpagina.

 

Tarief
Het jaartarief voor een bewonersvergunning is € 83,40.

Plattegrond
Klik hier voor de kaart waarop de zones overzichtelijk voor u zijn ingetekend.