Autoluwe binnenstad

De binnenstad van Amersfoort is autoluw. Bewoners en bedrijven die in het gebied wonen of voor werkzaamheden hier vaak moeten zijn, kunnen toegang aanvragen. 

De historische binnenstad van Amersfoort is per 4 januari 2021 autoluw. In dit gebied is autoverkeer 24/7 alléén mogelijk voor mensen met een toegangsontheffing. Bewoners en bedrijven die in het gebied wonen of voor werkzaamheden hier vaak moeten zijn, kunnen deze toegang aanvragen. 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor toegang voor uzelf en soms ook voor uw bezoek of uw klanten. De toegang is voor het hele autoluwe gebied met uitzondering van het Kernwinkelgebied, dit is het voetgangersgedeelte. Dit voetgangersgebied is tijdens de venstertijden voor iedereen toegankelijk.

 

Wie kunnen toegang aanvragen?
 

Bewoners in het autoluwe gebied

Vraag voor uw eigen auto('s) toegang aan. Voor uw bezoek is er een toegangsregeling en een nieuwe bezoekersregeling om in een van de drie garages (Koestraat, Stadhuisplein of Flintplein) te parkeren. Lees meer over deze ontheffingen.

Bedrijven of instellingen in het autoluwe gebied

Vraag voor uw bedrijfsauto('s) toegang aan. Willen klanten zware goederen bij u ophalen? In dit geval is er een toegangsregeling waarin u online kentekens kunt aanmelden. Lees meer over deze ontheffingen.

Bewoners en bedrijven in de ring er omheen

Woont u in vergunningzone A1 of A2 of heeft u daar een bedrijf? Ook u kunt toegang aanvragen om door de autoluwe zone te rijden. Lees meer over deze toegangsontheffing.

Bedrijven die regelmatig in het autoluwe gebied werken 

Is het noodzakelijk dat u in het gebied komt voor uitvoerende werkzaamheden? En kan de bewoners of bedrijf u geen toegang verlenen? Vraag dan toegang aan voor uw bedrijfsauto('s)Lees meer over deze toegangsontheffing.

Inwoners met een Gehandicapten parkeerkaart

Toegang is ook mogelijk voor inwoners met een geldige GPK. Lees meer over deze toegangsontheffing.