Digitale bezoekersregeling

Wanneer u ingeschreven bent op een adres in een vergunninghouderszone, komt u in aanmerking voor een digitale bezoekersregeling. Hiermee kunt u eenvoudig uw privé bezoek laten parkeren. U koopt vooraf parkeertijd in en wanneer u bezoek wilt laten parkeren, meldt u uw bezoek aan- en af in ParkStart.

Aanvragen

  • Per adres kan er één bezoekersregeling worden toegekend.
  • De bezoekersregeling is uitsluitend bestemd voor privébezoek. Voor bedrijven is er de barcodedagvergunning.

Met dit aanvraagformulier vraagt u de vergunning aan.

Gebruik

Na toewijzing van de bezoekersregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. Vervolgens koopt u in ParkStart parkeersaldo in. De regeling is hierna klaar voor gebruik.

  • U meldt het kenteken van uw bezoek in ParkStart aan en na gebruik weer af. Klik voor meer info over Parkstart op de onderstaande button.
  • Als u zelf niet afmeldt, wordt elke parkeeractie automatisch om 24.00 uur gestopt. Buiten de tijden van betaald parkeren betaalt u echter niet meer voor uw parkeeractie. U betaalt maximaal het voordelige dagtarief. 
  • Het is mogelijk om maximaal 10 auto’s tegelijkertijd aan te melden. 
  • Maximaal 100 uur per kwartaal. Als u uw maximale parkeertijd al gebruikt heeft, kunt u geen nieuw saldo meer inkopen.

Uw bezoek mag binnen uw zone gebruik maken van de vergunninghoudersplaatsen en van de betaald parkeerplaatsen, waar een maximale parkeerduur van 4 uur geldt. Voor uw bezoek is er geen maximale parkeerduur. 

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Zone A: maandag t/m zondag, 24 uur per dag.*  
Zone B: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 20.30 uur. 

* Parkeerders die parkeren op een betaald parkeerplaats in Zone A1 mogen daar na 22.00 uur gratis staan. Zet in dat geval uw bezoekersregeling weer uit om 22.00 uur. Op een vergunninghoudersplaats geldt dit niet.

Tarieven

In ParkStart kunt u parkeertijd inkopen. U kunt uw saldo opwaarderen met een maximum van 100 uur per kwartaal. Wanneer u dit maximum heeft bereikt, is het niet meer mogelijk extra tijd in te kopen in het lopende kwartaal.
U kunt ook kiezen voor een bezoekersjaarregeling. Deze vraagt u per e-mail aan en betaalt u per factuur. U koopt in één keer 400 uur af voor een jaarbedrag. Na gebruik ziet u de resterende parkeertijd direct aangegeven op uw regeling in ParkStart. De digitale bezoekersjaarregeling stopt automatisch 1 jaar na afschaf. Restitutie is niet mogelijk bij deze bezoekersregeling.

Bekijk hier de actuele tarieven.