Digitale bezoekersregeling

Woont u in een vergunninggebied dan kunt u uw privé-bezoek tegen een voordelig tarief op straat laten parkeren. Vraag hiervoor de digitale bezoekersregeling aan. Woont u in de autoluwe binnenstad dan kan uw bezoek in een van de 3 parkeergarages Koestraat, Flintplein of Stadhuisplein parkeren.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U bent ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van Amersfoort op een adres binnen het vergunninggebied. 
  • Per adres kan er één bezoekersregeling worden toegekend.
  • De bezoekersregeling is uitsluitend bestemd voor privébezoek. Voor bedrijven is er de werkparkeervergunning.

Tarieven

U koopt vooraf saldo in dat u nodig heeft. U kunt maximaal 100 uur per kwartaal gebruiken via ParkStart. Voor de bezoekersjaarregeling betaalt u vooraf één jaarbedrag voor 400 uur. Deze regeling stopt automatisch één jaar na afschaf. Restitutie is hierbij niet mogelijk.

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina

Aanvragen

Vraag uw vergunning aan via het online aanvraagformulier. U kunt kiezen uit de volgende soorten:

  • Een doorlopende bezoekersregeling. Na aanschaf koopt u zelf in ParkStart de uren in die u nodig heeft. Voor iedere parkeeractie wordt er nooit meer dan 4 uur van uw saldo afgeschreven.
  • Een bezoekersjaarregeling. U koopt in één keer 400 uur af voor een jaarbedrag, hiervoor ontvangt u vooraf een factuur. De jaarregeling stopt automatisch 1 jaar na afschaf. Restitutie is niet mogelijk bij deze bezoekersregeling. Bewoners in het autoluwe gebied van de binnenstad kunnen geen jaarregeling aanvragen.

NB: Woont u op de Piet Mondriaanlaan of het Piet Mondriaanplein lees dan eerst de informatie over de bezoekersregeling Piet Mondriaanlaan.

Gebruik

Na toewijzing van de bezoekersregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. Vervolgens koopt u in ParkStart parkeersaldo in. De regeling is hierna klaar voor gebruik.

- Meld het kenteken van uw bezoek aan in ParkStart en na gebruik weer af. Bekijk hier de instructie voor het aanmelden in ParkStart. Klik voor meer informatie over Parkstart op de onderstaande button.
- Vergeten af te melden? Dan wordt elke parkeeractie automatisch om 24.00 uur gestopt. Buiten de tijden van betaald parkeren betaalt u echter niet meer voor uw parkeeractie. U betaalt maximaal het voordelige dagtarief waarbij er maximaal 4 uur per dag van uw urensaldo wordt afgeschreven. 
- Voor bewoners van de autoluwe binnenstad: Bekijk hier de bezoekersregeling parkeergarages in ParkStart.
- Het is mogelijk om maximaal 10 auto’s tegelijkertijd aan te melden. 
- De parkeertijd is maximaal 100 uur per kwartaal. Als u uw maximale parkeertijd al gebruikt heeft, kunt u in dat kwartaal geen bezoek meer aanmelden.

 

Waar mag uw bezoek parkeren?

Uw bezoek mag binnen uw zone gebruik maken van de vergunninghoudersplaatsen en van de betaald parkeerplaatsen, waar een maximale parkeerduur van 4 uur of meer geldt. Voor uw bezoek is er geen maximale parkeerduur.
Bewoners van de autoluwe binnenstad kunnen hun bezoek in de parkeergarages Koestraat, Flintplein of Stadhuisplein laten parkeren.
 

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Zone A: maandag t/m zondag, 24 uur per dag.  
Zone B: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 20.30 uur.