Verhuisvergunning

Als u verhuist naar een vergunningzone komt u pas in aanmerking voor een bewonersvergunning als u op dit adres ingeschreven staat. Wil u voorafgaand aan uw inschrijving al parkeren? Vraag dan deze tijdelijke verhuisvergunning aan waarmee u één maand kunt parkeren.

 

Wat zijn de voorwaarden?

  • U beschikt over een (voorlopige) koop- of huurovereenkomst. Upload bij uw aanvraag de pagina’s waarop uw persoonsgegevens en het nieuwe adres staan;
  • De vergunning is voor één kenteken;
  • De vergunning is één maand geldig;
  • De vergunning is maximaal één keer per vergunningjaar aan te vragen;
  • Na betaling beschikt u over het recht om te mogen parkeren in het gebied van uw toekomstige woning. 

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina.

 

Aanvragen

U kunt uw verhuisvergunning aanvragen door gebruik te maken van het aanvraagformulier.
Bij toewijzing ontvangt u een factuur. Zodra uw betaling is verwerkt, ontvangt u per mail informatie over hoe u de vergunning in gebruik kunt nemen.

NB: Gaat u in de autoluwe binnenstad wonen? Vraag dan ook een toegangsontheffing aan om het gebied in te rijden, u kunt dit direct op het aanvraagformulier aanvinken. 

Gebruik

Alle parkeervergunningen zijn digitaal en uw kenteken is opgeslagen in een register. De handhavers scannen de kentekens van de auto's en zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet.

Waar kunt u parkeren met een vergunning? 

Met de vergunning kunt u binnen uw zone gebruik maken van de vergunninghoudersplaatsen en van de betaald parkeerplaatsen waar een maximale parkeerduur van 4 uur of meer geldt. Met een vergunning mag u hier doorlopend parkeren.
 

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Zone A: maandag t/m zondag, 24 uur per dag.*  
Zone B: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 20.30 uur. Buiten deze tijden kunt u hier gratis parkeren. 

* Parkeerders die parkeren op een betaald parkeerplaats in Zone A1 mogen daar na 22.00 uur gratis staan. Zet in dat geval uw bezoekersregeling weer uit om 22.00 uur. Op een vergunninghoudersplaats geldt dit niet.

Let op! Houders van een gehandicaptenparkeerkaart mogen op straat gratis parkeren.