Fietsenstallingen

U kunt uw fiets gratis stallen bij één van de drie fietsenstallingen in de binnenstad. De stallingen zijn in het beheer van Stichting FACA, personeel van deze stichting houdt toezicht op uw fiets tijdens openingstijden. Stichting FACA streeft ernaar om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid te bieden een traject te doorlopen dat hen weer perspectief biedt. Meedoen in de samenleving en van waarde zijn. 

Hoe werkt het?

Bij binnenkomst wordt door een medewerker een label aan uw fiets bevestigd. U ontvangt het bijbehorende fietsticket. Bewaar dit ticket goed: Hiermee kunt u uw fiets weer ophalen. Wij adviseren u, uw fiets goed op slot te zetten. Mocht u uw ticket verliezen, dan kunt u door middel van uw werkende fietssleutel aantonen dat u de eigenaar bent.
De fietsenstallingen zijn makkelijk toegankelijk door rolbandondersteuning op de trap. 

Locaties en openingstijden 

Fietsenstalling Amicitia

Locatie
Deze fietsenstalling vindt u op de hoek van de Utrechtsestraat – Achter de Arnhemse Poortwal, naast de ingang van de winkelpromenade Amicitia. 

Openingstijden
Maandag: 12.30 uur tot 18.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 08.30 uur tot 18.30 uur
Donderdag: 08.30 uur tot 21.30 uur
Zaterdag: 08.30 uur tot 19.30 uur
Zondag: 12.00 uur tot 17.30 uur

Let op: Bij evenementen gelden er andere openingstijden. 

Extra service
Gratis oplaadpunt elektrische fietsen, gratis fietsbanden oppompen, aanwezigheid van toiletten (€ 0,30 per toiletbezoek).

 

Fietsenstalling Sint Jorisplein

Locatie
Deze fietsenstalling vindt u aan het begin van de Hellestraat, gezien vanaf de Molenstraat. 

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 08.00 uur tot 19.00 uur
donderdag: 08.00 uur tot 22.00 uur
zaterdag: 08.30 uur tot 19.30 uur
zondag: 12.00 uur tot 17.30 uur

Let op: Bij evenementen gelden er andere openingstijden. 

Extra service
Gratis oplaadpunt elektrische fietsen, gratis fietsbanden oppompen, mogelijkheid tot het stallen van scooters (extra ruime plekken beschikbaar), aanwezigheid van toiletten (€ 0,30 per toiletbezoek). 
Bagagekluisjes: Wie zonder zware (werk)tas wil shoppen in de binnenstad, of ergens ‘een terrasje wil pikken’ kan z’n spullen kwijt in een van de 12 gratis bagagekluisjes De bagagekluisjes zijn voorzien van een cijferslotcode en alleen ‘in gebruik’ tijdens openingstijden van de stalling. Bagage die na sluitingstijd in de kluisjes blijft liggen, wordt gezien als gevonden voorwerpen en overgedragen aan de gemeente.

Fietsenstalling Kamperbinnenpoort

Locatie
Deze fietsenstalling vindt u aan de Muurhuizen. Direct onder de Kamperbinnenpoort slaat u de eerste straat rechts in. Op deze hoek aan uw linkerhand vindt u deze fietsenstalling.

Openingstijden
Maandag: 12.30 uur tot 18.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 08.30 uur tot 18.30 uur
Donderdag: 08.30 uur tot 21.30 uur
Zaterdag: 08.30 uur tot 19.30 uur
Zondag: 12.00 uur tot 17.30 uur

Let op: Bij evenementen gelden er andere openingstijden. 

Extra service
Gratis oplaadpunt elektrische fietsen, gratis fietsbanden oppompen, mogelijkheid tot het stallen van scooters (extra ruime plekken beschikbaar), aanwezigheid van toiletten en een kindertoilet
(€ 0,30 per toiletbezoek).

NB: ParkeerService is voor de juistheid van bovenstaande informatie afhankelijk van stichting Faca.

 

Diefstalpreventie

Geef anderen geen kans om uw fiets te stelen. Er zijn veel mogelijkheden waarmee u voorkomt dat uw fiets wordt gestolen. In Amersfoort vindt u drie bewaakte fietsenstallingen waar u gratis gebruik van kunt maken. De fietsenstallingen worden beheerd door stichting FACA. Daarnaast is een goed slot met keurmerk en een extra hangslot aan te raden. Parkeer uw fiets niet op slecht verlichte en verlaten locaties. Hier loopt u meer risico op diefstal. 

Wanneer u toch slachtoffer bent geworden

Bent u toch bestolen, onderneem dan stappen tegen de daders. Door samenwerking tussen de gemeente, het Openbaar Ministerie, de politie, fietsfabrikanten en fietsenwinkels kan de criminele omloop worden doorbroken. Doe altijd aangifte via 0900-8844. Op de website van de Politie vindt u meer informatie.