Fietsenstallingen

U kunt uw fiets gratis stallen bij één van de vier fietsenstallingen in de binnenstad. De stallingen zijn in het beheer van Stichting FACA, personeel van deze stichting houdt toezicht op uw fiets tijdens openingstijden. Stichting FACA streeft ernaar om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid te bieden een traject te doorlopen dat hen weer perspectief biedt. Meedoen in de samenleving en van waarde zijn. 

Hoe werkt het?

De fietsenstallingen zijn makkelijk toegankelijk door rolbandondersteuning op de trap. Bij binnenkomst wordt de barcode op uw fiets en uw label gescand. Heeft u nog geen barcode? Bij uw eerste bezoek ontvangt u deze van een medewerker. Bent u uw barcode-label kwijt? Door middel van uw werkende fietssleutel kunt u aantonen dat u de eigenaar bent. Voor een volgend bezoek ontvangt u een nieuw label.

Locaties, openingstijden en extra service

De fietsenstallingen sluiten op Oudjaarsdag om 19.00 uur en zijn op Nieuwjaardag gesloten.

 

Heeft u vragen over het beheer van de fietsenstalling?

U kunt direct contact opnemen met stichting Faca via 033-7676071 of e-mailadres info@stichtingfaca.nl.

Diefstalpreventie

Geef anderen geen kans om uw fiets te stelen. Er zijn veel mogelijkheden waarmee u voorkomt dat uw fiets wordt gestolen. Op slecht verlichte en verlaten locaties loopt u meer risico op diefstal van uw fiets. Gebruik daarom een goed slot met keurmerk en een extra hangslot.

Wanneer u toch slachtoffer bent geworden:
Bent u toch bestolen, onderneem dan stappen tegen de daders. Door samenwerking tussen de gemeente, het Openbaar Ministerie, de politie, fietsfabrikanten en fietsenwinkels kan de criminele omloop worden doorbroken. Doe altijd aangifte via 0900-8844. Op de website van de Politie vindt u meer informatie.