Parkeertips

Hieronder vindt u een aantal praktische parkeertips:

Dagtarief in parkeergarage
Wilt u voordelig winkelen dan kunt u gebruikmaken van een aantrekkelijk dagtarief voor parkeergarage Flintplein in Amersfoort. Parkeergarage Flintplein ligt op 5 minuten wandelafstand van de binnenstad. 

Parkeren in de parkeergarage goedkoper dan op straat
Parkeert u in het centrum, dan is parkeren in de parkeergarage in vele gevallen goedkoper dan op straat bij een meter of automaat.
Kijk hier voor een overzicht van onze centraal gelegen garages. 

Parkeerticket duidelijk achter uw raam
Om te voorkomen dat u een boete ontvangt is het van belang dat u uw parkeerticket duidelijk achter uw voorruit legt. Zorg ervoor dat u de tijdsaanduiding in het zicht hebt liggen (naar boven) en dat u uw ticket in uw auto bevestigd. Om te voorkomen dat uw parkeerticket van uw dashboard waait zijn er parkeertickethouders verkrijgbaar.

Hoe werkt een parkeerschijf en waar vind ik zo'n schijf?
Parkeert u in een blauwe zone dan is het handig om te weten hoe een parkeerschijf werkt.
Een parkeerschijf kost ongeveer €1,- en is te koop bij diverse winkels waaronder winkels voor autotoebehoren, benzinestations en krantenwinkels. 

Parkeren voor bedrijven
De werkparkeervergunning, een bedrijfsvergunning op kenteken voor een of meerdere dagen, is bedoeld voor bedrijven die hun auto nodig hebben bij herstel-, onderhouds- of vergelijkbare werkzaamheden van tijdelijke aard en op wisselende momenten. Denk bijvoorbeeld aan aannemers, schildersbedrijven en loodgieters in of buiten Amersfoort. Ook de medische zorgverlening kan hier gebruik van maken. De werkparkeervergunning is online aan te vragen en online te betalen.