Autoluwe binnenstad

De historische binnenstad van Amersfoort is autoluw. Om met uw voertuig in dit gebied te mogen rijden is 24/7 een toegangsontheffing nodig. Brommobielen mogen wel het gebied inrijden.
Bewoners en bedrijven in het gebied kunnen toegang aanvragen. Bedrijven die met regelmaat in het autoluwe gebied (moeten) zijn, kunnen ook een toegangsontheffing aanvragen. 

In het autoluwe gebied, ligt het Kernwinkelgebied. Dit is tijdens venstertijden zonder ontheffing toegankelijk. 

 

Wie kunnen toegang aanvragen?
 

Bewoners in het autoluwe gebied

Vraag voor uw eigen auto('s) toegang aan. Voor uw bezoek is er een toegangsregeling en een nieuwe bezoekersregeling om in een van de drie garages (Koestraat, Stadhuisplein of Flintplein) te parkeren. Lees meer over deze ontheffingen.

Bedrijven of instellingen in het autoluwe gebied

Vraag voor uw bedrijfsauto('s) toegang aan. Willen klanten zware goederen bij u ophalen? In dit geval is er een toegangsregeling waarin u online kentekens kunt aanmelden. Lees meer over deze ontheffingen.

Bewoners en bedrijven in de ring er omheen

Woont u in vergunningzone A1 of A2 of heeft u daar een bedrijf? Ook u kunt toegang aanvragen om door de autoluwe zone te rijden. Lees meer over deze toegangsontheffing.

Bedrijven die regelmatig in het autoluwe gebied werken 

Is het noodzakelijk dat u in het gebied komt voor uitvoerende werkzaamheden? En kan de bewoners of bedrijf u geen toegang verlenen? Vraag dan toegang aan voor uw bedrijfsauto('s)Lees meer over deze toegangsontheffing.

Houders van een Gehandicapten parkeerkaart

Toegang is ook mogelijk voor iedereen met een geldige GPK. Lees meer over deze toegangsontheffing.