Autoluwe binnenstad overige bedrijven

Heeft u veel werkzaamheden in het autoluwe gebied van Amersfoort? Vraag dan de gratis toegang aan om dit gebied binnen te rijden.

Bedrijven die in aanmerking komen voor een doorlopende toegang zijn: taxiondernemers, zorgverleners, reddingsdiensten, servicediensten, bezorgdiensten, verhuisbedrijven en aannemers. Hierbij geldt dat de toegang niet door de bewoners of bedrijf waar u naar toegaat geregeld kan worden.

  • De toegangsontheffing is gratis.
  • Voor toegang tot het autoluwe gebied (niet het Kernwinkelgebied).
  • U registreert zelf een kenteken in de toegangs-app 'ParkStart'. Dit kenteken kunt u op ieder moment van de dag veranderen. Heeft u meerdere auto's die tegelijkertijd in het autoluw gebied moeten zijn? Vraag dan extra toegangsontheffingen aan. 
  • De ontheffing is doorlopend geldig zolang u werkzaamheden in dit gebied heeft.

 

Aanvragen

Vraag een ontheffing aan met dit webformulier Toegang autoluw gebied Overige bedrijven. Hebben meerdere van uw bedrijfsauto's tegelijkertijd toegang nodig, vraag dan meer ontheffingen aan. Zo kunt u zonder problemen het autoluwe gebied binnenrijden.

Motiveer in het aanvraagformulier waarom u de toegangsontheffing(en) nodig heeft. 

Gebruik

Bij toewijzing ontvangt u via de mail een link naar ParkStart en maakt u eenmalig een account aan. Registreer het kenteken waarmee u de autoluwe binnenstad wilt inrijden in ParkStart. U kunt maximaal één voertuig tegelijkertijd aanmelden per toegangsontheffing. Het geregistreerde kenteken blijft doorlopend geldig. U kunt ook van kenteken wisselen. Dit kan op ieder moment van de dag. Lees hier de instructie over ParkStart en het aanmelden van uw kenteken

 

Plattegrond
lichtblauw: Autoluwe binnenstad
rood: Kernwinkelgebied (alleen toegang tijdens venstertijden
Betaald parkeerplaatsen met belzonenummers
paars: max. 4 uur parkeren
groen: max. 2 uur parkeren
geel: max. 1 uur parkeren
oranje: overdag max. 1 uur, na 18.00 max. 4 uur (op koopavond na 21.00 uur)