Autoluwe binnenstad bedrijven

Heeft u een bedrijf in het autoluwe gebied? Vraag dan toegang voor dit autoluwe gebied aan. 

 • De toegangsontheffing is gratis
 • Voor al uw bedrijfsauto's
 • De ontheffing is doorlopend geldig zolang u in het gebied gevestigd bent
 • Voor toegang tot het autoluwe gebied (niet het Kernwinkelgebied*)
 • Met deze ontheffing heeft u geen toegang tot het Kernwinkelgebied, met uitzondering van het eerste stukje van de Langestraat (tussen Kamperbinnenpoort en Muurhuizen). Vanaf hier kunt u de Muurhuizen inrijden.
 • Ook voor uw bezoek kunt u een toegangsregeling aanvragen voor het ophalen van zware goederen

Heeft u een parkeervergunning? Dit verandert niet, de toegangsontheffing is alleen voor het inrijden. Heeft u een eigen parkeerplek? Deze kunt u blijven gebruiken. 

*Wilt u het Kernwinkelgebied inrijden? Dit is voor iedereen toegankelijk tijdens venstertijden.

 

Toegang voor de eigen auto(s)

Geef uw kenteken(s) door via onderstaand aanvraagformulier. U kunt voor ieder kenteken dat op uw (bedrijfs)naam geregistreerd staat toegang aanvragen. Zo kunt u zonder problemen naar uw bedrijfspand rijden.
Vraag via dit webformulier Toegang autoluw gebied bedrijven in één keer toegang voor de eigen auto's en de regeling voor uw klanten aan.

Tijdelijke toegang voor uw klanten (voor ophalen of laden/lossen)

Verkoopt u grote en/of zware goederen, of wilt u uw bezoek op uw eigen parkeergelegenheid laten parkeren? Vraag dan de 'Toegang bezoekers ontheffing' voor bedrijven aan. Met deze online regeling kunnen uw klanten tijdelijk het autoluwe gebied inrijden om bij u te laden en lossen of op uw eigen parkeerterrein te parkeren. U meldt het kenteken van uw klant vooraf online aan, u kunt dit 48 uur van te voren doen. Komt uw klant onverwachts langs dan heeft u na het binnenrijden van de autoluwe zone 15 minuten de tijd om het kenteken alsnog aan te melden. Een aanmelding blijft 48 uur geldig. 

Let op: deze ontheffing is alléén om het autoluwe gebied binnen te rijden, niet om te parkeren.
  

Aanvragen

Vraag via dit webformulier Toegang autoluw gebied bedrijven in één keer toegang voor de eigen auto's en de regeling voor uw klanten aan.

Voeg bij de aanvraag voor uw eigen auto(s) het tenaamstellingsgedeelte van uw kentekenbewijs bij. Rijdt u een leaseauto? Upload dan het leasecontract.

Gebruik

 • Toegang voor de eigen auto: Na toewijzing is uw kenteken direct geldig. U hoeft verder niets te doen.
 • Toegang voor uw bezoek: Bij toewijzing ontvangt u via de mail een link naar ParkStart en maakt u eenmalig een account aan. Heeft u al ParkStart? Dan staat de toegangsontheffing daar voor u klaar. 
  U meldt het kenteken van uw bezoek aan in ParkStart. De aanmelding blijft 48 uur geldig. Komt uw bezoek onverwacht langs? Na het inrijden van uw gast heeft u 15 minuten de tijd om het kenteken aan te melden.
  Lees hier verder over ParkStart en het aanmelden van een kenteken.

 

Plattegrond
lichtblauw: Autoluwe binnenstad
rood: Kernwinkelgebied (alleen toegang tijdens venstertijden) 
Betaald parkeerplaatsen met belzonenummers
paars: max. 4 uur parkeren
groen: max. 2 uur parkeren
geel: max. 1 uur parkeren
oranje: overdag max. 1 uur, na 18.00 max. 4 uur (op koopavond na 21.00 uur)