Digitale bezoekersregeling

Wanneer u ingeschreven bent op een adres in een vergunninghouderszone, komt u in aanmerking voor een digitale bezoekersregeling. Hiermee kunt u eenvoudig uw privé bezoek laten parkeren. U koopt vooraf parkeertijd in en wanneer u bezoek wilt laten parkeren, meldt u uw bezoek aan- en af via de Key2Park App of de computer. 
NB: de regeling is niet bedoeld voor zakelijk bezoek, bedrijven kunnen gebruik maken van de barcodedagvergunning.

Aanvragen

Vraag in het E-loket uw digitale bezoekersregeling aan. Voorwaarde voor het verkrijgen van een digitale bezoekersregeling is dat u bent ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van Amersfoort en woont binnen een vergunninggebied. Is aanvragen in het E-loket niet mogelijk, gebruik dan dit digitale aanvraagformulier.

Per adres kan er één bezoekersregeling worden toegekend. De bezoekersregeling is uitsluitend bestemd voor privébezoek. Voor bedrijven is er de barcodedagvergunning.
Gebruikt u voor het eerst het E-loket, dan wordt u gevraagd uw e-mailadres te registreren en valideren. Volg hiervoor de instructies in het E-loket.

Gebruik

Na toewijzing van de bezoekersregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in Key2Park een eigen account aanmaakt. Vervolgens koopt u in Key2Park parkeersaldo in. De regeling is hierna klaar voor gebruik.
Meer informatie over het instellen van uw regeling vindt u hier bij de Veel gestelde vragen digitale bezoekersregeling.

Uw bezoek mag binnen uw zone gebruik maken van de vergunninghoudersplaatsen en van de betaald parkeerplaatsen, waar een maximale parkeerduur van 4 uur geldt. Voor uw bezoek is er geen maximale parkeerduur. U kunt uw bezoekers maximaal 100 uur per kwartaal laten parkeren.

U meldt het kenteken van uw bezoek aan en na gebruik weer af en betaalt dan alleen de werkelijk parkeertijd, per minuut. Wanneer u de parkeeractie niet zelf afmeldt, wordt de parkeeractie automatisch na 24 uur gestopt. U betaalt dan een maximumtarief. Buiten de tijden van het vergunningparkeren wordt er geen geld in rekening gebracht. De huidige tarieven vindt u in de tarieventabel.

Reguleringstijden
Zone A: maandag t/m zondag, 24 uur per dag.*  
Zone B: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 20.30 uur. 

* Parkeerders die parkeren op een betaald parkeerplaats in Zone A1 mogen daar na 22.00 uur gratis staan. Let op! De digitale bezoekersregeling dient wel om 22.00 uur zelf stop te worden gezet.   

Tarieven

In Key2Park kunt u parkeertijd inkopen. U kunt uw saldo opwaarderen met een maximum van 100 uur per kwartaal. Wanneer u dit maximum heeft bereikt, is het niet meer mogelijk extra tijd in te kopen in het lopende kwartaal.
U kunt ook kiezen voor een bezoekersjaarregeling. Deze vraagt u per e-mail aan en betaalt u per factuur. U koopt in één keer 400 uur af voor een jaarbedrag. Na gebruik ziet u de resterende parkeertijd direct aangegeven op uw regeling in Key2Park. De digitale bezoekersjaarregeling stopt automatisch 1 jaar na afschaf. Restitutie is niet mogelijk bij deze bezoekersregeling.

Bekijk hier de actuele tarieven.