parkeerterrein

Parkeren op straat

Digitale bezoekersregeling

Wanneer u ingeschreven bent op een adres in een vergunninghouderszone, komt u in aanmerking voor de digitale bezoekersregeling. Hiermee kunt u eenvoudig uw bezoek laten parkeren. U koopt vooraf parkeertijd in en wanneer u uw bezoek wilt laten parkeren, meldt u uw bezoek aan- en af via de Key2Park App of de computer. 

Aanvragen

Vraag in het E-loket van Amersfoort uw digitale bezoekersregeling aan. Voorwaarde voor het verkrijgen van een digitale bezoekersregeling is dat u bent ingeschreven in de Basis Registratie Persoonsgegevens (BRP) van Amersfoort en woont binnen een vergunninggebied.

Per adres kan er één bezoekersregeling worden toegekend. Gebruikt u voor het eerst het E-loket, dan wordt u gevraagd uw e-mailadres te registreren en valideren. Volg hiervoor de instructies in het E-loket.

Gebruik

Na toewijzing van de bezoekersregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in Key2Park een eigen account aanmaakt. Vervolgens koopt u in Key2Park parkeersaldo in. De regeling is hierna klaar voor gebruik.
Meer informatie over het instellen van uw regeling vindt u hier bij de FAQ’s digitale bezoekersregeling.

Uw bezoek mag binnen uw zone gebruik maken van de vergunninghoudersplaatsen en van de betaald parkeerplaatsen, waar een maximale parkeerduur van 4 uur geldt. Voor uw bezoek is er geen maximale parkeerduur.

U meldt het kenteken van uw bezoek aan en na gebruik weer af en betaalt dan alleen de werkelijk parkeertijd, per minuut. Wanneer u de parkeeractie niet zelf afmeldt, wordt de parkeeractie automatisch na 24 uur gestopt. U betaalt dan een maximumtarief. Buiten de tijden van het vergunningparkeren wordt er geen geld in rekening gebracht. De huidige tarieven vindt u in de tarieventabel.

Reguleringstijden
Zone A: maandag t/m zondag, 24 uur per dag.*  
Zone B: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 20.30 uur. 

* Parkeerders die parkeren op een betaald parkeerplaats in Zone A1 mogen daar na 22.00 uur gratis staan. Let op! De digitale bezoekersregeling dient wel om 22.00 uur zelf stop te worden gezet.   

Tarieven

In Key2Park kunt u parkeertijd inkopen. U kunt uw saldo opwaarderen met een maximum van 100 uur per kwartaal. Wanneer u dit maximum heeft bereikt, is het niet meer mogelijk extra tijd in te kopen in het lopende kwartaal.U kunt ook kiezen voor een bezoekersjaarregeling. U koopt in één keer 400 uur af en betaalt dit in het E-loket. De resterende parkeertijd wordt direct aangegeven op uw regeling in Key2Park. De digitale bezoekersjaarregeling stopt automatisch 1 jaar na afschaf.

Bekijk hier de actuele tarieven. 

Aanmelden via sms

U kunt uw bezoek eenvoudig aan- en afmelden met uw mobiele telefoon via een sms. Hiervoor heeft u geen computer nodig. 
Let op! Voordat u gebruik kunt maken van de digitale bezoekersregeling, dient u zich eenmalig aan te melden als gebruiker én uw tegoed op te waarderen. U betaalt uw parkeertegoed via iDEAL in Key2Park.   

>> Meer informatie over aanmelden via sms.