parkeerterrein

Parkeren op straat

Digitale bezoekersregeling

Wanneer u ingeschreven bent op een adres in een vergunninghouderszone, komt u in aanmerking voor de digitale bezoekersregeling. Hiermee kunt u eenvoudig uw bezoek laten parkeren. U koopt vooraf parkeertijd in en wanneer u uw bezoek wilt laten parkeren, meldt u uw bezoek aan- en af via de Key2Park App of de computer. 

Algemeen

Gebruik van de regeling 
Uw bezoek mag binnen uw zone gebruik maken van de vergunninghoudersplaatsen en van de betaald parkeerplaatsen, waar een maximale parkeerduur van 4 uur geldt. Voor uw bezoek is er geen maximale parkeerduur, behalve het maximum van 100 uur per kwartaal.

U meldt het kenteken van uw bezoek aan en na gebruik weer af en betaalt dan alleen de werkelijk parkeertijd, per minuut. Wanneer u de parkeeractie niet zelf afmeldt, wordt de parkeeractie automatisch na 24 uur gestopt. U betaalt dan een maximumtarief. Buiten de tijden van het vergunningparkeren wordt er geen geld in rekening gebracht. De huidige tarieven vindt u in de tarieventabel.

Reguleringstijden
Zone A: maandag t/m zondag, 24 uur per dag.*  
Zone B: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 20.30 uur. 

* Parkeerders die parkeren op een betaald parkeerplaats in Zone A1 mogen daar na 22.00 uur gratis staan. 
Let op! De digitale bezoekersregeling dient wel om 22.00 uur zelf stop te worden gezet.   

Informatie

Als gebruiker van de digitale bezoekersregeling logt u in op de website van Key2Park, via de website van ParkeerService.

Om gebruik te kunnen maken van de digitale bezoekersregeling in Key2Park doorloopt u vanaf 14 december éénmalig de stappen in het E-loket. Op de homepage klikt u op ‘ga hier naar het E-loket’. Klik op aanmelden en vervolgens op het DigiD logo. Beschikt u nog niet over DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl. U volgt hierna de instructies op uw scherm in het E-loket. 

Aanmelden via sms

U kunt uw bezoek eenvoudig aan- en afmelden met uw mobiele telefoon via een sms. Hiervoor heeft u geen computer nodig. 
Let op! Voordat u gebruik kunt maken van de digitale bezoekersregeling, dient u zich eenmalig aan te melden als gebruiker én uw tegoed op te waarderen. U betaalt uw parkeertegoed via iDEAL in Key2Park.   

>> Meer informatie over aanmelden via sms. 

Aanvragen

Vraag in het E-loket van Amersfoort uw digitale bezoekersregeling aan. 
Per adres kan er één bezoekersregeling worden toegekend. In de Key2Park omgeving kunt u parkeertijd inkopen en één of meerdere kentekens aan- en afmelden. Ook heeft u hier inzicht in uw saldo en verbruik. De regeling is alleen bedoeld voor privébezoek.

Tarieven

In Key2Park kunt u parkeertijd inkopen. U kunt uw saldo opwaarderen met een maximum van 100 uur per kwartaal. Wanneer u dit maximum heeft bereikt, is het niet meer mogelijk extra tijd in te kopen in het lopende kwartaal.

U kunt ook kiezen voor een bezoekersjaarregeling. U koopt in één keer 400 uur af en betaalt dit in het E-loket. De resterende parkeertijd wordt direct aangegeven op uw regeling in Key2Park. De digitale bezoekersjaarregeling stopt automatisch 1 jaar na afschaf.

Bekijk hier de actuele tarieven.